Zoutlampen

Zoutlampen zijn ontzettend populair. En dat is ook niet zo gek. Ze dragen bij aan een prettige sfeer in huis. De lamp geeft een sfeervol, zacht licht wat rustgevend werkt. Daarnaast zuiveren ze de lucht, wat maakt dat je je beter voelt. Onze zoutlampen zijn handgemaakt door vakmensen van zoutkristal uit het Himalaya gebergte. Elke lamp heeft een unieke vorm, structuur en kleur. De kleuren variëren van zachtroze tot diep oranje. Dit kleurverschil komt door de variërende samenstelling van mineralen in het zoutsteen.

 

Zoutlamp werking

Een zoutlamp verbetert de luchtkwaliteit wat bijdraagt aan een betere gezondheid. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk?

Zoutkristallen zuiveren de lucht

Zoutsteen uit het Himalaya gebergte heeft een revitaliserende werking op de omgeving en op de gezondheid. De lamp trekt vervuilde waterdamp en deeltjes aan en zuivert zo de lucht van stof, schimmels en bacteriën. Ook nare geurtjes worden aangetrokken en verdwijnen uit de lucht. De luchtkwaliteit in huis kan aanzienlijk verbeteren door een zoutlamp. Dat maakt dat het een positieve werking heeft voor mensen met allergieën of astma.

Positieve ionen neutraliseren

Een Himalaya zoutlamp geeft, als het zout warm wordt, negatieve ionen af aan de omgeving.  Zo worden positieve ionen in de lucht, die een negatief effect op je gezondheid en welzijn kunnen hebben, geneutraliseerd.

 

Hoe werkt ionisering?

Apparaten die we dagelijks gebruiken zoals mobiele telefoons en computers maar ook TV en magnetron geven positieve ionen af in de lucht. Dit veroorzaakt elektromagnetische straling, wat gezondheidsklachten kan veroorzaken, als hoofdpijn, stress, vermoeidheid, een verzwakt immuunsysteem en slaap- en concentratieproblemen. Zoutsteen lampen geven negatieve ionen af en heffen positieve op. Zo helpen ze, door elektromagnetische straling te neutraliseren, kunstmatige frequenties te verminderen en zelfs statische opbouw te voorkomen.

 

Zoutlamp schoonmaken

Een zoutlamp kun je beter niet met veel water schoonmaken omdat vocht zoutkristallen afbreekt. Je kunt een zoutlamp het beste reinigen met een licht vochtige of droge doek of met een zacht borsteltje.

 

Zoutlamp kopen

Je kunt een Himalaya zoutlamp kopen in Zwolle bij onze winkel of bestel er direct een in de webshop. Onze zoutlampen worden geleverd met een snoer met stekker en aan/uit schakelaar en een E14, 220-240 volt fitting. Er zit een E14, 15 Watt gloeilampje bij. Hier zit geen garantie op, het is een serviceproduct bij dit artikel.

Een gloeilampje verwarmt de zoutlamp waardoor de zuiverende, neutraliserende (inonen) werking geactiveerd wordt.

Wordt de lamp gekocht voor decoratief gebruik, dan adviseren wij voor een duurzamer gebruik, het gloeilampje te vervangen voor een ledlampje van 2-3 Watt.